login
Inicia sessió

register
Registra't

Més a prop de la "A"

Segueix sonant

Vet aquí un llibre molt especial, "Y la música sigue sonando". El doctor Graham Stokes és un neuròleg que treballa especialment amb gent amb problemes de demància i d'alzhèimer. En aquest llibre ens presenta una sèrie de casos que ha viscut dins de la seva professió, casos de gent que s'ha enfrontat a la malaltia amb una tenacitat extraordinària, casos de familiars o de personal de residències que han trobat solucions imaginatives per donar-li dignitat a pacients que sembla que ja no tenen res, tractant-los amb una humanitat exquisida, fent les seves vides millors en situacions molt complicades. Són més de vint històries i totes emocionen, en totes hi són presents el dolor immens d'una malaltia que provoca molt de patiment als qui la pateixen i a les persones més properes a ells. Amb imaginació, escolta i amor es poden fer coses extraordinàries.

Un llibre que de la tristesa en fa brollar una esperança encara més gran. Quan sembla que tot desafina, la música pot seguir sonant. Val la pena de debò.

Comentaris (3)12-02-2011 12:48:00llibres

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 12-02-2011 19:13:02

Doncs, te'n podria explicar un munt. La meva àvia va morir amb un cervell que semblava un formatge de forats. Quan li van diagnosticar ens van dir que "era en un estadi avançat" però la tia va durar 3 o 4 anys més. Estava forta com un roure però el cervell....
Diuen els psicòlegs que la gent que han tingut caràcters forts/violents, amb la malaltia, encara ho seran més i, les que van ser angelets, també.
El cas de la meva àvia va ser el primer i, pensa que ens en feia tantes com podia. Quan estava bé i quan no ho estava.

fanal blau, 12-02-2011 19:34:13

Gràcies, gripaublau, perl recomanació. M'agradarà llegir-lo perquè també ho vaig viure d'aprop.
Una abraçada, bon vespre de dissabte i un molt bon diumenge!

gripaublaugripaublau blog, 13-02-2011 10:43:55

Sí, cadascú ho viu segons el seu caràcter. Ho he vist de ben a la vora un parell de vegades i han tingut comportaments molt diferents.

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: