login
Inicia sessió

register
Registra't

Més a prop de la "A"

El pont del jueus

Feia temps que havia vist aquest llibre i m'havia cridat l'atenció, finalment me'l vaig comprar i ara l'he llegit. Vet aquí una novel·la històrica ubicada en el Besalú de fa gairebé mil anys, en l'època de la construcció del pont sobre el riu Fluvià. La rivalitat entre els comtats de Besalú i d'Empúries fa que sorgeixin un munt de dificultats imprevistes en l'execució de l'obra. Els jueus, amb una presència important dins el poble en aquella època, tindran un paper determinant a l'hora d'aconseguir que la construcció sigui un èxit i en la salvaguarda del comtat de Besalú.

La història és fàcil de llegir i en alguns trams atrapa de debò. M'ha fascinat molt la quantitat de detalls històrics incorporats de la manera de viure de l'època i del Besalú d'aleshores, es nota que hi ha quelcom més que una bona documentació al darrere, hi ha una autèntica passió pel tema que es llegeix perfectament entre línies i que transmet una mica aquest entusiasme. De vegades, fins i tot les ganes d'incorporar història de la bona s'acosten al límit de perjudicar el ritme de la novel·la, però mai no el sobrepassen, sempre fa de bon llegir.

Comentaris (2)22-01-2011 09:50:26llibres

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 22-01-2011 23:44:56

El cognom Gironell és de besalú. Hi ha un neuròleg especialitzat en trastorns del moviment a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona que també se'n diu i, a més a més, és de Besalú i està adherit a Sobirania i Progrés... Alexandre Gironell i Carreró.

gripaublaugripaublau blog, 23-01-2011 10:51:00

Sí, l'autor del llibre, el Martí Gironell, és de Besalú. És possible que sigui parent del neuròleg.

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: