login
Inicia sessió

register
Registra't

Més a prop de la "A"

Ginesta pels morts (un blues empordanès)

Aquesta novel·la ja feia ben bé un any que la tenia a la meva pila de pendents (que ara ha minvat perquè darrerament he fet molt poques compres). Vist el resultat, s'hi podia haver estat força menys, perquè m'ha agradat molt més que la perspectiva que me n'havia fet. Si és que són mals consellers, els prejudicis. Encara en temps de desplegament dels mossos d'esquadra, un sergent estrena el seu càrrec a la comissaria de Figueres, i tot just el seu primer dia de treball apareix el primer d'una sèrie de cadàvers. Mentre va de corcoll intentant resoldre el cas, també s'ha d'adaptar al seu nou equip de treball i al tarannà empordanès.

Passats els dos o tres primers capítols, quan la trama ja comença a avançar, la lectura va enganxant d'una manera creixent, és a dir, com més llegeixes més en vols, i al final en voldries més. Per a mi, aquesta podria ser perfectament la primera d'una sèrie de novel·la negra, si l'autor en té ganes, que no en tinc ni idea.

El llibre està escrit en un català molt de carrer, de l'Empordà, sobretot quan parlen els personatges. Hi havia alguna cosa que se'm feia una mica difícil d'assumir (omissió d'alguns apòstrofs: correspon això a la manera de parlar de la zona?) i d'altres, paraules de la zona o barbarismes del llenguatge corrent ben assenyalats amb lletra cursiva, em resultaven més simpàtics, li donen un aire de la vida de cada dia molt ben aconseguit.

És entretingut i simpàtic, us el recomano, encara que em sembla que no deu ser gaire senzill de trobar, la publicació és d'edicions mare nostrum de Perpinyà. Jo el vaig trobar a la llibreria Catalana d'allà dalt, i potser es pot encarregar i que te l'enviïn.

Comentaris (0)20-12-2011 22:27:15llibres

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: