login
Inicia sessió

register
Registra't

Més a prop de la "A"

Desconegut en aquesta adreça

Doncs sí, m'he atrevit a llegir en francès, i no era una lectura graduada! Sí que és una novel·la molt curta i senzilla. El meu francès és molt rudimentari i no arribaria per a comunicar-me entre francòfons, però he descobert que, llegint, puc seguir-lo millor que no em pensava.

Hom podria pensar que es tracta d'una història més entre tantes que s'han fet ambientades en l'època del tercer reich, però no és realment així. Aquesta novel·la es va publicar l'any trenta-vuit, per tant més que històrica és una autèntica novel·la denúncia. Es tracta de l'intercanvi de correspondència entre dos amics alemanys que van fer amistat i fortuna muntant una galeria d'art als Estats Units d'Amèrica. En Martin ha tornat a Alemanya mentre que en Max, jueu, s'ha quedat a l'altre banda del mar dirigint el negoci. Amb l'arribada de Hitler al poder, en Martin es va entusiasmant a poc a poc amb el nou règim, i al mateix ritme la relació entre tots dos es va deteriorant. El final, que evidentment no explicaré aquí, m'ha semblat realment brillant.

Comentaris (2)02-10-2012 20:37:08llibres

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 02-10-2012 20:47:53

jo també el tinc rudimentari, fa temps que no el llegeixo. Però no vaig tenir cap problema per llegir-me: Dans efern du Opus Dei, de Veronique Duborgel. Amb 3 dies me'l vaig cruspir.

gripaublaugripaublau blog, 03-10-2012 21:12:05

El llibre, si el trobes algun dia, crec que t'agradaria. No sé si té versió en català.

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: