login
Inicia sessió

register
Registra't

Més a prop de la "A"

Tastets (19)

Després de la pausa estiuenca, ja tornem a tenir els tastets aquí:

socaixí: Històries d'un món imperfecte. Relat 1

bocins de lluna: somriures i melangies d'estiu

A la llum d'un fanalet: avui si que ja...

som-hi tots: L'AUTÈNTIC DRAC

Univers madur: A la paret, escrit amb imaginació

Comentaris (0)29-09-2012 10:56:42tastets

Des de la barca

Des de la barca

es veuen petitones

totes les coses

Comentaris (3)26-09-2012 22:39:22haiku

Sabates abandonades (22)

Sembla que s'ha posat de moda deixar sabates abandonades al costat dels contenidors, però a fora. Que potser ja em coneixen i busquen els seus minuts de fama? Aquesta és una altra troballa curiosa, una parella de xancles que no són parella. Potser s'han escapat per viure una aventura prohibida...

Comentaris (3)24-09-2012 22:13:12sabates abandonades

Més llibres

Ahir vaig pessar per la fira del llibre antic i d'ocasió. Pel camí, a més a més, vaig fer un tomb per una llibreria de les "normals", és a dir de les que tenen les novetats editorials. Tot i que segueixo força immers en la lectura en anglès, no vaig poder evitar de tornar a casa amb més acrregament per a una pila de lectures pendents que havia minvat una mica i ara torna a ser força feixuga:

De regal, amb un d'aquests llibres vells, m'ha caigut a les mans un punt de llibre peculiar d'aquells d'una altra època... ni me'n recordava, d'aquests, quin record!

Comentaris (1)23-09-2012 11:46:27llibres

Sabates abandonades (21)

Em sembla que és la primera vegada que no me'n trobo ni una ni dues, sinó tres. Un trio de sabates, i com que no conec ningú que tingui tres cames, no sé d'on vindrà. Ni quina és la que està sense parella.

Comentaris (2)20-09-2012 20:24:02sabates abandonades

Regal

No era el meu aniversari, però de la festa també en vaig sortir amb un regal en forma de paperet amb ganes de compartir felicitat:

"Camina, respira, riu i gaudeix"

Coses senzilles per a una vida, sovint, més complicada del que cal.

Comentaris (0)17-09-2012 22:50:05coses que passen

Butxaca

Era una noia jove, d'aspecte sud-americà. Estava fent fotos amb el telèfon al seu nen, d'uns quatre anys, assegut en una cadireta enmig d'un vagó de metro ple. Acabada la sessió, ha desat el telèfon no a la butxaca (no m'he fixat si en tenia o no) sinó ben bé al bell mig dels seus dos pits. Per un instant, ho confesso, he pensat que tindria certa gràcia la foto que, òbviament, no he fet.

Comentaris (4)14-09-2012 18:32:46coses que veig

Milers de veus

Comentaris (2)12-09-2012 22:06:29coses que veig, haiku

11 de setembre: som-hi!

Comentaris (3)11-09-2012 11:01:10coses de fora, coses que passen, coses que penso

Això no funciona

Més que un llibre, és la transcripció d'una xerrada de l'Arcadi Oliveres. Amb un nivell força elemental, perquè està dirigida a un públic de secundària. Consisteix en exposició i preguntes, i tot el conjunt es llegeix tranquil·lament en menys d'una hora. Fa una descripció bàsica i molt entenedora de què és l'economia, què hauria de ser i per què no funciona. En aquest sentit està molt bé. Com a pega, el nivell és massa elemental per a mi, hauria d'haver triat algun altre llibre de l'autor. A més a més, em sembla que hi manca un treball d'edició més acurat. Suposo que és per la transmisió de l'oralitat, però tot sovint el llenguatge del llibre grinyola. Trobo que no hauria costat gaire de polir una mica el llenguatge sense perdre gens ni mica el seu sentit original. Però per a qui d'economia no en tingui ni idea està bé.

Comentaris (1)10-09-2012 21:13:26llibres

Dibuixos i fotos amb haiku

Alguns dibuixos i algunes fotos amb haiku les he posat a la xarxa. Tothom a qui li agradin té l'opció de comprar-ne o regalar-ne algun en diferents format de tipus póster, o com a targetes de felicitació. N'aniré afegint més, suposo. Els podeu trobar aquí:

http://instaprints.com/profiles/pere-fornells.html

Posaré l'enllaç al lateral del bloc i al meu perfil, perquè estigui accessible amb facilitat

Comentaris (0)09-09-2012 14:15:24coses que passen

Setmana del llibre

Ja he fet la meva visita "obligada" a la Setmana del Llibre en Català. Considerant que dura fins el dia setze, tot pot ser que encara hi torni i tot. Enguany n'he sortit amb quatre llibres, força variats, però encara a més a més hi ha hagut un extra: un exemplar prou interessant que m'he trobat abandonat pel carrer tornant a casa. Tot plegat, una bona collita.

Comentaris (2)08-09-2012 18:13:17llibres

Primer sol

El primer sol

sura mansament

sobre la broma

Comentaris (3)05-09-2012 22:15:47haiku

Pell de lleopard

D'entre el reguitzell de turistes tots iguals, uns pantalons amb dibuix de pell de lleopard, com si volgués mostrar una fera humana, com si fos felina la Maria Castanya, com si un bon matí et vestissis d'animal i ja fossis un altre, i ja no fessis les mateixes files per fer les mateixes fotos que ja venen en postals. Un lleopard entre milers mirant en viu una postal que ha vist mil cops i no ha vist mai, i que ja no es pot veure en un paratge espatllat per una selva d'humans, tots iguals en la igualtat de les disfresses que n'amaguen les diferències enlloc de mostrar-les.

Comentaris (0)02-09-2012 16:32:46coses que veig, prosa poètica, tonterietes

Joc de trons

Ara n'estan fent una sèrie amb molt de renom per la tele, però jo sóc com sóc, i el que he fet és posar-me a llegir el llibre. Encara més quan pel que sé la sèrie, amb molt bones crítiques, és força bèstia amb les escenes violentes. Com que el llibre és més aviat car, me n'he anat a una versió més assequible: l'anglesa. Feia molt de temps que no llegia una novel·la en anglès, i pel meu domini rovellat d'aquesta llengua ha estat un bon estímul, tot i que he hagut de consultar el diccionari més sovint del que m'hauria agradat. Com que joc de trons és el primer d'un conjunt de cinc llibres que arribaran a ser set, tindré temps de practicar força. Això sí, vaig més lent i són llibres llargs, o sigui que els propers mesos es molt possible que faci menys comentaris d'altres llibres.

Pel que fa al contingut, és un llibre que agradarà a qui li agradi la fantasia èpica: bons personatges, bona història, girs inesperats, trames diverses que atrapen. De bon començament em semblava una mica lent, tenia pressa perquè passessin més coses, però a poc a poc m'ha anat enganxant cada vegada més. Com que el final és força obert, no crec que trigui gaire a començar amb el segon llibre.

Comentaris (2)01-09-2012 20:42:53llibres