login
Inicia sessió

register
Registra't

Més a prop de la "A"

Sabates abandonades (25)

De vegades, em fa la sensació que la gent es volatilitza tot de sobte pel carrer, i no en queda cap més rastre que les seves sabates. És que no ho entenc.

Comentaris (3)29-10-2012 21:48:59sabates abandonades

Tastets (20)

Som-hi! Una tongada més de tastets:

Tanca els ulls, i escolta!: aprenent d'àngel

A la llum d'un fanalet: No era la mateixa aigua

garbí24: Paletes

poesies vàries (made for me): records

Aigua: Novament P.J.

Comentaris (3)28-10-2012 09:49:44tastets

Mecanoscrit del segon origen

D'aquest llibre segurament se'n podria dir que és un dels clàssics catalans del segle XX, i fins fa no res un dels tants i tants llibres importants que no he llegit. En aquest cas, diré que pel meu gust mereix la fama que té, una història molt original. Senzilla, sí, però que enganxa. Un petit tast de plaer, dels que fan bona la dita que diu que al pot petit hi ha la bona confitura.

Comentaris (4)23-10-2012 21:25:14llibres

Avís

Com que aquests dies veig que ja estic atenent el blog menys que no em pensava, ja ho aviso: el mes de novembre, i fora d'algun moment puntual, per acumulació de compromisos no em veureu el pèl (en aquest cas, la lletra) per aquí. D'aquí a final de mes sí que espero seguir comentant o penjant alguna cosa que altra. Disculpeu les molèsties.

Comentaris (2)22-10-2012 21:29:20coses que passen

Uh

Un llibre de poesia, però no un recull de poemes, sinó un sol poema que depassa les tres-centes pàgines. Com qui diu res. Sens dubte és una de les lectures més inclassificables que hagi fet mai. Jo diria que en Casasses només s'assembla a ell mateix. És una lectura que es pot fer tan lenta i tan llarga com es vulgui, perquè hi ha tants i tants girs, tants i tants jocs de paraules, que és absolutament inesgotable. El pots llegir sencer (si és que n'ets capaç!) o a fragments, en ordre o obrint-lo aleatòriament per qualsevol punt i llegir-ne tant com et vingui de gust. El que em sembla realment difícil és llegir-lo en veu alta com ho fa en Casasses, encara que l'ha escrit ell mateix sembla mentida que pugui llegir-lo tan de pressa i tanta estona seguida com ho fa, i sense entrabancar-se. El so no és gaire bo però aquesta n'és una bona mostra:

Comentaris (0)17-10-2012 19:49:35llibres

Sabates abandonades (24)

He pujat de categoria! De sabates abandonades al costat del contenidor, he passat a a sabates abandonades al costat del contenidor amb la capsa i tot. Em sembla que és un bon moment per fer una reflexió senzilla: ha arribat la tardor, s'acosta l'hivern, i és mala època per anar pel món descalços. A veure si ens n'adonem.

Comentaris (3)16-10-2012 23:00:53sabates abandonades

Malcalçat

És dilluns, de bon matí. Assegut en una mena de sala d'espera, amb les cames creuades, tot de sobte m'adono que vaig calçat amb una sabata negra al peu esquerre i una bamba blanca al peu dret. Em quedo astorat. Tot seguit haig d'anar a la feina i després a un curs, per tant aniré calçat així tot el dia. Què hi farem, em dic, fora vergonya, i començo a petar-me de riure. Un home que està assegut davant meu se n'adona i es posa a riure amb mi.

Comentaris (3)14-10-2012 18:27:58somnis

Bosc borrós

A ambdós costats

de la via del tren

un bosc borrós

Comentaris (2)10-10-2012 21:43:23haiku

Primeres paraules

Feia molt de temps que hi pensava vagament. Fa unes setmanes vaig fer una recerca per internet i vaig trobar lernu!, i sense pensar-m'hi gaire m'hi he posat a poc a poc, a estones lliures. Ara ja sé quatre coses bàsiques d'esperanto, una llengua que potser no ha tingut un gran èxit però que estic trobant que és bonica i pràctica, perquè és senzilla i molt regular. Tot i que encara en sé molt poc, no he après mai tant d'una llengua en tan poc temps, i a més a més m'ho estic passant bé.

Aquí el teniu, l'esperanto va estar present l'onze de setembre:

Comentaris (3)07-10-2012 21:15:59llengües

Sabates abandonades (23)

Hi ha vegades, com ara aquesta, en què em fa la sensació que les sabates abandonades em busquen. Caminant pel carrer veig una font, com que tinc set m'hi atanso i, vet aquí! Just al darrere unes botes magnífiques abandonades fora de la seva temporada i, un cop més, fora del contenidor on hom esperaria que les llencessin.

Comentaris (3)04-10-2012 19:53:44sabates abandonades

Segles i hores

Passen els segles

i encara el mateix so

tocant les hores

Comentaris (1)03-10-2012 21:10:03haiku

Desconegut en aquesta adreça

Doncs sí, m'he atrevit a llegir en francès, i no era una lectura graduada! Sí que és una novel·la molt curta i senzilla. El meu francès és molt rudimentari i no arribaria per a comunicar-me entre francòfons, però he descobert que, llegint, puc seguir-lo millor que no em pensava.

Hom podria pensar que es tracta d'una història més entre tantes que s'han fet ambientades en l'època del tercer reich, però no és realment així. Aquesta novel·la es va publicar l'any trenta-vuit, per tant més que històrica és una autèntica novel·la denúncia. Es tracta de l'intercanvi de correspondència entre dos amics alemanys que van fer amistat i fortuna muntant una galeria d'art als Estats Units d'Amèrica. En Martin ha tornat a Alemanya mentre que en Max, jueu, s'ha quedat a l'altre banda del mar dirigint el negoci. Amb l'arribada de Hitler al poder, en Martin es va entusiasmant a poc a poc amb el nou règim, i al mateix ritme la relació entre tots dos es va deteriorant. El final, que evidentment no explicaré aquí, m'ha semblat realment brillant.

Comentaris (2)02-10-2012 20:37:08llibres